Rólunk

Az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures, Közép-Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázati tőkealap-kezelőjeként, Európai Uniós és saját forrásból, tőkével segíti a hazai kis- és középvállalkozói szektort generációváltásban, valamint hazai és külföldi terjeszkedésben, valamint a startupokat ötlet fázistól egészen a nemzetközi piacra lépésig.

Tevékenységünk

KKVPRO üzletág

A Hiventures KKVPRO üzletága hazai forrásból finanszírozza a hazai KKV szektort generációváltás, külföldi befektetés ösztönzés és piaci konszolidáció témakörökben. Célunk, hogy a hazai KKV szektor szereplőinek elégséges saját tőkéje legyen fejlesztésre, a növekedés, piacbővítés/M&A és működés finanszírozására.

Startup üzletág

Fő céljaink az inkubációs (pre-seed), magvető (seed), és korai növekedési (growth) szakaszokra fókuszáló kockázati tőkeprogramok működtetése. A program segítségével alapítás előtt álló, esetleg 5 évnél fiatalabb, K+F tevékenységet végző innovatív vállalkozásokat támogatunk, tevékenységünkhöz szakmai támaszt pedig a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal, valamint a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. nyújt. A vállalkozások támogatására Európai Uniós, illetve saját, MFB forrás áll rendelkezésre.